Sarp Bozkurt 'Komedi Dükkanı' deneyimini anlattı..

'Komedi Dükkanı'nda yıldızı parlayan Sarp Bozkurt, gösterdiği performansla izleyicilerden tam not aldı. Genç oyuncu, Tolga Çevik'le çalışmanın kendisi için şans olduğunu söylüyor..

Sarp Bozkurt 'Komedi Dükkanı' deneyimini anlattı..
Sarp Bozkurt kimdir? Tanıyabilir miyiz?
22 yaşında, endüstri mühendisliği öğrencisiyim. Oyunculukla; Tolga Çevik sayesinde, 10 yaşındayken tanıştım. Beni elimden tutup ’Baba Evi’ dizisinin setine götürdü. O dizide 2 sene rol aldım. Lise ve üniversitede okurken de sahneye çıktım.

KOŞA KOŞA GİTTİM 

’Komedi Dükkanı’ ile yollarınız nasıl kesişti?
Tolga Çevik, benim tiyatro ve sinemaya olan ilgimi yakından biliyordu zaten. Bir gün bana gelip sahne arkasında, işlerin nasıl yürüdüğünü görmemi istediğini söyledi. Koşa koşa gittim. Böyle büyük bir projenin mutfağını görmek benim için müthiş bir deneyimdi.

Tolga Çevik’le kuzensiniz değil mi?
Evet, dayısının oğluyum.

’Komedi Dükkanı’nda sizi ilk kez Kızılderili dansı ile gördük. İlk tepkiler ve sonrası nasıl oldu?
Açıkçası sahneye çıkacağıma dair en ufak bir bilgim yoktu. Bir anda kendimi altı yüz kişinin karşısında buldum. Otuz saniye içinde olayı kavrayıp oraya uyum sağlamak durumundaydım. Ne derece becerdim, bilmiyorum ama çok eğlendim.

HER ŞEY DOĞAÇLAMA

Çekim öncesinde bir senaryo var mı, yoksa her şey doğaçlama mı?
Sahneye çıkarken, elimizde kesinlikle yazılı-çizili materyal olmuyor. Zaten bu projey farklı kılan da bu durum. Bu yüzden ’Komedi Dükkanı’, alınabilecek en iyi tiyatro eğitimi kesinlikle. Konu hakkında hiçbir bilginiz yokken, üç-dört bin kişinin karşısına çıkıyorsunuz ve iki buçuk saatlik gösteri yapıyorsunuz.

’Komedi Dükkanı’nı izlemek için TV’yi açtığımızda, ’Yolun Sonu’ diye bir başlık gördük. Program bitti mi?
Bana bu konuda söylenmiş bir şey yok. Dediğim gibi, bizim dükkanımızda her şey doğaçlama oluyor

ÇEVİK’TEN ÖĞRENECEĞİM ÇOK FAZLA ŞEY VAR

Tolga Çevik’le çalışmak zor mu?
Çevik’in mantıklı ve sert kuralları var çalışırken. Bunları uygulayınca işlerin daha rahat yoluna girdiğini görüyorsunuz. Tolga Çevik, bu tecrübelerini paylaşırken de çevresine karşı cömert ve iyi niyetli. Ondan öğrenecek çok şeyim var.

Sinan Çetin’le çalışmak nasıl peki?
Sinan Çetin’le birebir çalışmam olmadı. Ama şunu söyleyebilirim ki; ekiple çalışmak çok iyi bir deneyimdi.





Konular Röportaj