Seçkin Özdemir: 'Dokunmayı seviyorum'

Seçkin Özdemir: "Oyunculuk normal insan işi değil. Çay içip arkadaşlarınızla sohbet ederken; 'kayıt' dendiğinde ağlamaya ya da bağırmaya başlıyorsunuz."

Seçkin Özdemir: 'Dokunmayı seviyorum'
80'li yıllarda çocuk olmak nasıldı?
Tam bir sokak çocuğuydum. Toz, toprak, çamur içinde oynadım, büyüdüm. Sokağın tadını sonuna kadar çıkaranlardan biriyim ve bunun bana çok şey kattığını düşünüyorum. Küçükken, sürekli bir şeyler üretmeye çalışırdım. Evde oturup manşeti, haberleri, spor sayfası, çengel bulmacasıyla kendi gazetemi hazırladığımı bilirim mesela.

Erkek çocuklar pek yerinde duramazlar. Siz de böyle miydiniz?
Ailemi ya da etrafımdakileri sinirlendiren değil de, kendi başına iş açan yaramazlıklarım vardı benim. Sürekli başıma bir şeyler gelirdi. Birçok kaza geçirdim ama çok ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca futbol delisiydim. Mahalleler arası maçlar düzenlerdik. Sokakta karşılıklı iki evin arasına ip gerip voleybol da oynardık. Sporcu bir çocuktum. Şimdi de öyleyim aslında ama artık pek zaman bulamıyorum.

AİLENİN EN KÜÇÜĞÜYÜM

Ailenizle ilişkiniz nasıldı?
Annem Yunanistan Türklerinden. Babam da Sinoplu. Ailemle ilişkim oldum olası çok sıcaktı. Biz dört kardeşiz. İki ablam ve bir ağabeyim var. Ben ailenin en küçüğüyüm. Onların bana olan sevgisi ve desteği, kendi yolumu çizmemde çok büyük rol oynadı.

Ailenizde sanatçı olan var mı?
Yok, herkes farklı mesleklere sahip.

Oyunculuğun sizi heyecanlandıran yanı nedir?
Oyunculuk normal insan işi değil. Başka bir insan olarak başka hayatlar yaşayabiliyor olmak bana çok zevk veriyor. Sıkıcı ve rutin değil, her zaman değişik ve yeni şeyler yaşayabiliyorsunuz. Çay içip arkadaşlarınızla sohbet ederken; 'kayıt' dendiğinde ağlamaya ya da bağırmaya başlıyorsunuz. Bu anormal bir durum ama değişkenlik ve her an farklı şeyler yaşama duygusu beni çok heyecanlandırıyor.

Hayat felsefeniz nedir?
Huzurlu yaşamak! Benim için en önemlisi bu. Vicdanımı rahatsız edecek şeyler yapmıyorum. İnsanlarla güzel ilişkiler kurmaya çalışıyorum. Herkesten bir şey öğrenebileceğimi biliyorum.

DOKUNMAYI SEVİYORUM

İlişki söz konusu olduğunda, nasıl bir Seçkin'e dönüşüyorsunuz?
Dokunmayı çok severim. Sarılırım, öperim, elini tutarım. Keyifli, eğlenceli bir sevgiliyimdir. Kıskancımdır ama bunu sevgilime çok fazla yansıtmam çünkü bunaltmak istemem. Anlayışlı olduğuma inanıyorum. Kız arkadaşına şartlar koşan, kısıtlamalar getiren bir sevgili değilimdir. Sevgilimin aynı zamanda iyi bir arkadaşım olabilmesi benim için en önemli unsurdur.

Bir kadını çekici bulabilmeniz için nasıl biri olması gerekir?
Kendine güveni olan kadınları severim. Sempatik ve rahat olması hoşuma gider.

80'LERİN MÜZİĞİNE HASTAYIM

Eğlence anlayışınızdan bahsedebilir misiniz?
Moduma ve enerjime göre yaptığım şeyler de değişiyor. Benim için önemli olan ne yaptığımdan ziyade kimlerle beraber olduğum. Sevgilimle ya da sevdiğim arkadaşlarımla birlikte olmak benim için çok değerli.

Neler dinlemek size keyif verir?
Genel olarak sevdiğim müzik türleri; soul, blues, chill out... 70'lerin rock'n roll'u, 80'lerin efsane rock grupları ve disko şarkıları bana inanılmaz keyif veriyor. Ayrıca Michael Jackson hayranıyımdır.

Zeynep Sipahi


Konular Röportaj