Sevgi Sabancı'nın 22 yıllık hukuk mücadelesine basından yoğun ilgi

9 ayrı miras davası açan Sevgi Sabancı'nın geçtiğimiz günlerde Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda kullandığı ifadeler büyük ses getirdi.

Sevgi Sabancı'nın 22 yıllık hukuk mücadelesine basından yoğun ilgi

Türkiye Today'de yer alan haber "Türkiye'nin zengin Sabancı ailesinde yıllardır süren miras kavgası devam ediyor" başlığıyla yayınlandı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"İhsan Sabancı'nın gayri resmi beraberliğinden doğan kızı Sevgi Sabancı, aile mirasından hak ettiği payı alabilmek için 22 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Sabah Gazetesi'ne konuşan Sabancı, uzun ve zorlu yolculuğunun ayrıntılarını paylaştı.

Sabancı ailesi, bankacılık, enerji, perakende ve imalat gibi çeşitli sektörleri kapsayan geniş iş imparatorluklarıyla tanınan, Türkiye'nin en zengin ve en nüfuzlu ailelerinden biri. Hacı Ömer Sabancı tarafından kurulan Sabancı Grubu, büyüyerek yurt içi ve yurt dışında önemli noktalara sahip bir holding haline geldi. Ana varlıklar arasında Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olan Akbank ve çok sayıda bağlı ortaklık ve ortak girişimi yöneten Sabancı Holding'i ailenin zenginliği; ekonomiye katkıları, hayırseverlikleri ayrıca iş liderlikleri sıfatlarıyla Türk toplumunda ve ötesinde önemli isimler haline getirdi.

Sevgi Sabancı, iki kardeşiyle birlikte, vekaletnamenin kötüye kullanılması yoluyla miras haklarının haksız yere alındığı iddiasıyla Sabancı ailesine dava açtı. Konuyu barışçıl bir şekilde çözme çabalarına rağmen, herhangi bir anlaşmaya varılmadığını belirterek, ailenin konuyu ele almasıyla ilgili hayal kırıklığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

'Vekaletname ile haklarımız elimizden alındı. 22 yıldır bu hukuk mücadelesini veriyorum. Aileye defalarca zeytin dalı uzattım ama kabul edilmedi. Biz üç kardeş dava açtık. Kimseyi incitmeden hakkım olana sahip çıkmak istiyorum'

Sabancı'nın babası İhsan, Sevgi'nin annesiyle olan ilişkisi nedeniyle babasının vasiyetinden çıkarıldı.

Ailenin önemli servetine rağmen miras konusundaki anlaşmazlık devam etti. Sabancı, kız kardeşi Sevilay'ın Atlı Köşk'teki payını yasal yollardan almayı başardığını ve daha sonra burayı satışa çıkardığını açıkladı. Sabancı da şu anda benzer bir süreçten geçiyor ve eline geçen hisseyi satmayı planlıyor.

Miras mücadelesi, aralarında Akbank'ın da bulunduğu çeşitli Sabancı Grubu şirketlerindeki hisse taleplerini de içeriyor. Sabancı, kendisine borçlu olunan yüklü miktardaki borcun yıllar geçtikçe ciddi oranda faiz tahakkuk ettiğini vurguladı. Yasal süreçte bankaya kısıtlamalar getirerek Akbank'a zarar vermemek niyetinde olduğunu ifade etti.

“Babam haklarından feragat etmek zorunda kaldı, dedem de annemle olan ilişkisi nedeniyle onu mirastan mahrum bıraktı. Bu haksızlık kardeşlerime ve bana da yansıdı” diyen Sevgi Sabancı; ailesinin mirastan dışlandığı için karşılaştığı zorluğu vurgulayarak şimdilerde Sabanci Holding'e başkanlık eden kardeşi Güler'in bile adil payını almadığını belirtti.

Devam eden hukuki mücadeleye rağmen Sabancı, mirasını güvence altına alma konusunda kararlılığını sürdürüyor. Babasının sağlığını etkileyen obeziteyle mücadele için onun adına bir vakıf kurmayı planlıyor.

Sevgi Sabancı; davayı kazanacağına ve ailesi için adaleti yeniden sağlayacağına güvendiğini ifade ederek, "Mirasımın önemli bir kısmını bu davaya ayıracağım ve geri kalanını iki çocuğuma bırakacağım" dedi.


Sevgi Sabancı'nın 22 yıllık hukuk mücadelesine basından yoğun ilgi
Sevgi Sabancı'nın 22 yıllık hukuk mücadelesine basından yoğun ilgi - Resim : 2


Kaynak: https://www.turkiyetoday.com/lifestyle/decades-long-inheritance-dispute-rages-in-turkiyes-wealthy-sabanci-family-27465/