Simpsonlar Maymun Çiçeği virüsünü de mi bildi?

Ünlü Amerikan dizisi The Simpsons, kehanetleriyle tanınan bir yapım olarak, dünyayı alarma geçiren maymun virüsünü de önceden haber verdiği iddia edildi.

Simpsonlar Maymun Çiçeği virüsünü de mi bildi?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği virüsünün (Mpox) uluslararası çapta yayılma potansiyeline dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ghebreyesus, DSÖ’nün Acil Durum Komitesi toplantısının ardından virüsün küresel etkileri hakkında bilgi verdi.

Ghebreyesus, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde son on yıldan fazla bir süredir maymun çiçeği virüsü vakalarının rapor edildiğini ve her yıl vaka sayılarında düzenli bir artış yaşandığını ifade etti.

ULUSLARARASI ACİL DURUM İLAN EDİLDİ…

Virüsün sincaplar ve fareler gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte insanlardan bulaşabildiği belirtilirken, DSÖ’nün bu varyantı uluslararası acil durum olarak ilan etmesinin ardından dünya genelinde paniğe yol açtı.

Ülkeler, bu gelişmeye karşı acil önlemler almaya başladı.

THE SİMPSONS BUNU DA MI BİLDİ?

MedyaRadar'ın haberine göre dünya bu krizi tartışırken, The Simpsons dizisinin virüsle ilgili öngörüleri (!) gündeme geldi.

Dizi, daha önce Lübnan patlaması, Trump’ın adaylığı ve Covid-19 salgını gibi önemli gelişmeleri tahmin etmişti.

Bu kez, The Simpsons'ın maymun çiçeği virüsüne dair tahmini dikkat çekti.


Simpsonlar Maymun Çiçeği virüsünü de mi bildi?


Bir bölümde, koronavirüsten daha kötü bir virüsün ortaya çıkacağına dair sosyal medyada iddialar ortaya atılmıştı ve programın karakterlerinden Homer'ın bu virüs nedeniyle zor günler geçirdiği belirtildi.