Site yönetimi yazılımı Apsiyon açıkladı: Konut aidatları yüzde 89 arttı

Yerli site yönetimi yazılımı yaptığı araştırmayla yaşam alanlarının maliyetlerini açıkladı.

Site yönetimi yazılımı Apsiyon açıkladı: Konut aidatları yüzde 89 arttı

Şirket, buna göre ocak - haziran aralığında site aidatları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 89 artarken, en yüksek aidat bedellerinin sırasıyla İstanbul, Muğla, Ankara’da olduğunu belirtti.

Yerli site yönetimi yazılımı Apsiyon, bir araştırmaya imza attı. Apsiyon’un araştırmasına göre, 2024’ün ilk 6 ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Türkiye’de konut aidatları yüzde 89 artarken, konut kiraları da yüzde 42,5 yükseldiğini açıkladı.


Site yönetimi yazılımı Apsiyon açıkladı: Konut aidatları yüzde 89 arttı


‘KİRACILARIN AİDATLAR KONUSUNDAKİ ŞİKAYETLERİ SÜRECEK'

Apsiyon Akademi Direktörü Ozan Özen, bu durumun aidat dengesine etkisine yönelik şu değerlendirmede bulundu:

“Araştırmalarımız neticesinde ortaya çıkan veriler, önümüzdeki birkaç senede, eskiden yaklaşık bir kabul olan ‘aidat, kiranın yüzde 15’i’ önergesinin artık yakalanamayacağına, hatta bir miktar üstüne çıkacağına işaret ediyor. Bu da kiracıların aidatlar konusundaki şikayetlerinin süreceğini gösteriyor.”

‘APARTMAN, REZİDANS, İŞ MERKEZİ GİBİ TOPLU YAŞAM ALANLARINDA İHTİYAÇ DUYULABİLECEK KAPSAMLI ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ’

Özen, “Yönetimler, aidat artışlarını düşürmek için işçi çıkardı, enerji tasarrufu yaptı. Bakım ve onarım ile revizyon ve tamiratları ihmal etti. Ancak, bu çözüm değil. Site yönetimi yazılımı Apsiyon olarak biz de bu noktada devreye giriyoruz. Yöneticilerin yönetim süreçlerinde kullandığı çözümleri tek bir platformda topluyor, buzdağının görünmeyen yüzündeki ek maliyetlerden kurtulmalarını sağlıyoruz. Yöneticilerin idari konuları kolaylıkla yürütmelerine yardımcı olurken, site sakinlerinin de yönetime dair bilgi almasını sağlıyoruz. Uzun yıllardır yaşam alanlarının verimli bir şekilde yönetilmesi, sakinlerin ve yöneticilerin iletişim süreçlerinin hız kazanması için çalışıyoruz. Apartman, rezidans, iş merkezi gibi toplu yaşam alanlarında ihtiyaç duyulabilecek tüm süreçler için kapsamlı çözümler sunuyoruz. Bugün 3.5 milyonun üzerinde kullanıcımız var. Bu sayıyı gelecek dönemde yükseltmeyi hedeflerken kullanıcılarımızın yaşamını kolaylaştıracak ürünler geliştirmeyi sürdüreceğiz” diye belirtti.

DHA