Şöhretli isimlerin sosyal medyayla sınavı
Diva sendromu, sahte takipçi piyasası, 'fake adresi' itiraf edenler, linç için para ödeyenler... Ünlü olunca sosyal medyanın kuralları da değişiyor.
“Hiç takibe alamam”
Yıldız Tilbe hiç kimseyi takip etmiyor. Soranlara “Kimsenin hayatını merak etmiyorum ki, bana ne” diyor. “Beni takibe alır mısın?” diye soracak olursanız cevap şu: “Hiç kusura bakma valla, alamam.”
“Böyle daha cool”
Hadise bir markayı takipte. Az takibin nedenini bazı insanlara prim vermek istememek, birtakım şeyleri görmek istememekle açıklıyor. Tabii bu tavrı onu ‘cool’ yapıyor.
Diva sendromu
Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan yalnızca beş kişiyi takip ederken, meslektaşı Zeki Demirkubuz kimseyi takipte değil. Bazı sporcu ve bilim adamlarının da sosyal medya tercihi üç beş kişiyle sınırlı. Prof. Dr. Levent Ertan bu duruma ‘Diva Sendromu’ adını vermiş. Yani ‘Bir nevi kendini farklı, yüksekte görme durumu. Prim vermek istememe. Bir şeylere katılmak zorunluluğunu üstünden atma.'
En çok kimler ‘fake’ hesap açıyor?
Peki ünlülerin takip işini bıraktıktan sonra Instagram ve Twitter gündeminden geri kaldıklarını düşünüyor musunuz? Elbette hayır! Sahte hesap üzerinden stalk yapan yıldızların sayısı hayli yüksek. Fake adresi en çok şarkıcılar ve influencer’lar açıyor. Çünkü her iki işte de rekabet büyük. Bunu ustalıkla yapan var. Örneğin aileden ünlü bir fenomenin beş fake hesabı var. “Niye” diye soran bir kankisine şöyle söylemiş: “Engellediğim kişileri takip ediyorum. Etrafa sallıyorum. Aileme laf söyleyenlerin sayfalarına girip onlara had bildiriyorum.”