Spor dünyasını sarsan dolandırıcılık!
Spor camiasından birçok kişiyi dolandıran seyahat acentesi çalışanı kadın sanığa, ertelemeli 4 yıl hapis cezası verildi. Sanık, kendilerine güvenip sanal banka kartının kodlarını veren ünlü futbolcu Ronaldo’dan hiç çıkmadığı 200 seyahatin bedeli olarak 3 milyon almış...
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Manchester United’ın yıldızı, Portekizli milli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun da aralarında bulunduğu spor camiasından birçok kişinin seyahat acentesi çalışanı Maria Silva adlı kadın tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı. Maria Silva’nın Portekiz’de “Geostar” adlı seyahat acentesinde çalışırken Ronaldo’yu 250 bin sterlin (yaklaşık 3 milyon), menajeri Jorge Mendes’i 14 bin sterlin, Portekizli futbolcu Nani’yi 1500 sterlin, bir diğer futbolcu Manuel Fernandes’i 2440 sterlin, spor ajansı Gestifute’u ise 6 bin sterlin dolandırdığı bildirildi. Polis tarafından yapılan ilk sorgusunda soruları yanıtlamayı reddeden Silva’nın, ancak mahkemede suçunu itiraf etmesinin ardından dolandırıcılık ve sahtecilikten suçlu bulunduğu açıklandı.
Hesabına aktardı
Sanık Maria Silva görevini kötüye kullanmak suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı, cezası ertelendi. Haberlere göre, Silva dolandırıcılığı, vurgunun farkında olmayan müşterilerin yaptığı ödemeleri seyahat acentesinin hesabı yerine, kendi özel banka hesabına aktararak gerçekleştirdi. Daha sonra şirket hesaplarındaki “açığı” kapatabilmek için mağdurların hesaplarına yönelik “hayali” seyahatleri faturalandırdı. Ronaldo’nun ekibinin ayrıca güven duymaları nedeniyle Geostar şirketine, futbolcunun sanal kredi kartını pin kodlarıyla birlikte verdiği de belirtildi. Bütün kurbanlarına aynı taktiği uygulayan Silva’nın Ronaldo’dan hiç yapmadığı 200 seyahatin ücretini aldığı belirtildi. Ünlü futbolcunun bu dolandırıcılık nedeniyle özel jetle Portekiz’e giderek gizlice ifade verdiği öğrenildi.
Kompulsif harcama bozukluğu varmış
Spor camiasını dolandıran Portekizli Maria Silva’nın kompulsif harcama bozukluğuna sahip olduğu, tüm parayı harcadığı bildirildi. Silva’nın hapis cezasının ertelenmesi için yaptığı mahkeme anlaşmasında, kadrosundan çıkarıldığı seyahat şirketine tazminat ödemeyi kabul ettiği, şirketin de mağdurlara kendilerinden haksız yere alınan paraları geri ödediği belirtildi.
Kaynaklarda, obsesif kompulsif kişilik bozukluğunun özelliklerinden biri olarak “Bu kişiler para harcama konusunda hem kendisine hem de başkalarına cimri davranır, para onlar için gelecekte ortaya çıkabilecek felaketler için biriktirilmesi gereken bir objedir” deniliyor.
Ama Portekiz’deki davada sanığın dolandırıcılıktan elde ettiği paraların tamamını harcadığı kaydedildi.