Spor salonunun altında 50 kayıp lüks klasik otomobil bulundu

Aralarında Porsche 911, Mercedes SL ve Ferrari 328 GTS'nin de bulunduğu 50 spor araba, üç tenis kortu bulunan bir salonu altına park halinde bulundu. Kaliforniya'dan gelen otomobiller 15 yıl boyunca kayıp olarak kabul edilmişti ancak Almanya'da tamamen tozla kaplı halde bulundular.

Spor salonunun altında 50 kayıp lüks klasik otomobil bulundu

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Almanya'da bir spor salonu altında aralarında 14 Porsche 911 (1974 ile 1989 arasında üretildi), 28 Mercedes-Benz SL/SLC (1973 - 1989) ve iki Ferrari 328 GTS (1988) dahil olmak üzere 50 lüks klasik araba bulundu. Eski spor arabalarla ilgili haberlerin ardından araba satıcısı Benjamin David araçların tamamını görmeden satın aldı.

ARAÇLARI SATIN ALDIKTAN SONRA GÖRDÜ

Araçları satın alan David'ten tenis salonu son ana kadar gizli tutuldu ancak anlaşmasının ardından araba satıcısı arabalara götürüldü. Araçların toplam fiyatı açıklanmazken, rakamın 7 haneli olduğu belirtildi.

ARAÇLARIN ÇOĞU İYİ DURUMDA

Arabaların çoğu, kalın toz tabakası altında olmasına rağmen iyi durumda olduğu görüldü. David, "Porsche'lerin çoğu orijinal durumdaydı ve kuru Kaliforniya iklimi nedeniyle paslanmamıştı" diye belirtti ancak Mercedes modellerinde daha fazlasının yapılması gerekiyor.

Fakat araçları satın alan galerici henüz aradığını bulamadı, zira, arabaları Doğu Avrupa'da ucuza tamir edip kârla yeniden satmayı planlıyordu ancak malzeme ve atölye maliyetleri o kadar bir şekilde arttı ki, restorasyon birdenbire artık kârlı olmaktan çıktı.

Porsche'lerin tamamı satıldı, geri kalan klasik otomobiller ise 30 Kasım'da saat 11.00'den itibaren açık artırmada açık artırmaya çıkarılacak.