Uyuşturucu baronunun villasında Cumhurbaşkanlığı forsu skandalı!

Uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan'ın evinin kapısında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı forsunun asılı olduğu ortaya çıktı.

Uyuşturucu baronunun villasında Cumhurbaşkanlığı forsu skandalı!

Villaya el konulmasından sonra Siaz adlı bir YouTube kanalında paylaşılan videoda ise, Cumhurbaşkanlığı forsunun bahçe kapısından söküldüğü ve yere atıldığı görüntülendi. Bu olay, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı ve Ünğan’ın devlete yakın ilişkiler kurduğu iddiaları tekrar gündeme geldi. Ünğan, uzun süredir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile bağlantılı olduğunu öne sürüyordu.

ORHAN ÜNĞAN'IN DEVLETLE İLİŞKİSİ OLDUĞUNU İDDİA ETMESİ

Orhan Ünğan, daha önce defalarca devlet kurumlarıyla ilişkisi olduğunu dile getirmiş, özellikle MİT ile yakın bağlantılarının bulunduğunu iddia etmişti. Bu iddialar, yalnızca sözde kalmayıp güvenlik birimlerinin elde ettiği kripto iletişim uygulaması SkyECC üzerinde yapılan yazışmalarla da desteklenmiş durumda. Hollanda ve Belçika güvenlik güçlerinin incelemeye aldığı yazışmalarda, Ünğan'ın MİT ile ilgili ifadeleri dikkat çekti.

7 Aralık 2020 tarihli SkyECC konuşmalarında Ünğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan uyuşturucu taciri İ.Y. ile yazışmalarında, MİT Doğu Anadolu Bölge Başkanı ile aralarının iyi olduğunu iddia etti. Ayrıca, bu yazışmalarda, bir kişiye karşı gerçekleştirilecek suikast için 1 milyon Euro karşılığında bir istihbarat ekibinin devreye gireceğini öne sürdü. 

FORS SKANDALI VE MİT İDDİALARI

Gazete Duvar'da Can Bursalı'nın bugün kaleme aldığı habere göre Orhan Ünğan’ın Belçika’da el konulan villasında Cumhurbaşkanlığı forsunun asılı olması, bu iddiaların daha da ciddiyet kazanmasına neden oldu. Bir uyuşturucu baronunun Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen bir forsu kullanması, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada büyük tartışmalara yol açtı.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI VE SUÇ İMPARATORLUĞU

Orhan Ünğan, uyuşturucu kaçakçılığıyla uzun süredir anılan bir isim. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde geniş bir suç ağı bulunan Ünğan, özellikle Hollanda ve Belçika polisinin uzun süredir yakın takibinde bulunuyor. SkyECC gibi kripto iletişim araçlarını kullanarak suç ağını yönettiği tespit edilen Ünğan, hem uyuşturucu ticareti hem de organize suçlarla bağlantılı olarak yargılanıyor.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/uyusturucu-baronunun-villasinda-cumhurbaskanligi-forsu-skandali-p82537