"Van’da görevli iki sanatçı Karadağlı tarafından tehdit edildi" iddiası!

DT Genel Müdürü Karadağlı bu kez tehdit iddiası ile gündeme geldi. İddiaya göre Van’da görevli iki sanatçı Karadağlı tarafından ‘sürgün’le tehdit edildi.

"Van’da görevli iki sanatçı Karadağlı tarafından tehdit edildi" iddiası!

Sözcü Gazetesi'nden Tarık Işık'ın haberine göre Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bu defa da iki devlet tiyatrosu sanatçısını tehdit ettiği iddiasıyla gündeme geldi. Van Devlet Tiyatrosu’nda çalışan sanatçılar Ö.T. ve E.K., Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu’na verdikleri dilekçede Van’daki bir tartışma sonrası Ankara’ya çağrılarak Karadağlı tarafından, “Müdürümle uğraşırsanız Van’ı dağıtırım, tam düzeninizi kurmuşken ikinizi de sürerim” denilerek tehdit edildiklerini belirtti.

“DERDİNİZ NEDİR SİZİN?”

İki sanatçının şikayet dilekçesine göre Ankara’ya davet edilen Ö.T. ve E.K. Genel Müdürlükte toplantıya katıldılar. Bu sırada Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer elindeki çakmağı masaya fırlatarak, “Evet beyler anlatın. Sizin derdiniz nedir? Sürülmekten korkmuyor musunuz?” diye sordu. Daha sonra odaya Genel Müdür Tamer Karadağlı girdi. İki sanatçının Van Devlet Tiyatrosu Müdür Vekili Ferdi Erkmen ile tartışıp “Sen benim müdürüm değilsin” demeleri gündeme geldi.

Karadağlı bir konuşma yaparak, “Belli ki siz iyi oyuncularsınız, belli ki orası sizin çöplüğünüz. Ferdi bizim sıfırdan yetiştirdiğimiz bir müdür ve başarılı. Ama siz benim müdürümle uğraşırsanız Van’ı dağıtırım. Tam düzeninizi kurduğunuz an seni İzmir’e, seni İstanbul’a sürerim. Bu koltukta kaldığım sürece sizinle uğraşırım. Buna gerek var mı?” dedi.

“LALE DEVRİ BİTTİ” DEDİ

Karadağlı, kısa süre önce  yaptığı “Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘Ben oyuncuyum’, ‘Ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. Çalışmayacaksanız ‘İstifa edin’ diyorum. Lale devri bitti. Çalışmayacaksanız istifa edin” açıklaması tepki toplamıştı.

Karadağlı’yı eleştirdi diye sorguya çekildi

"Van’da görevli iki sanatçı Karadağlı tarafından tehdit edildi" iddiası!


DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı kısa süre önce de bir suç duyurusu ile gündeme gelmişti.

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı, “Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti” diyen Karadağlı’yı eleştirdiği gerekçesiyle telefonunun alınarak üç saat bir odada alıkonulduğunu, özür dilemesi için baskı yapıldığını iddia etmişti.

Alacacı avukatı aracılığıyla Karadağlı ile birlikte Danışmanı Görkem Ali Kaya ve Özel Kalem Müdürü Ali Ceyhan hakkında Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilekçede şüpheliler hakkında “hürriyeti tehdit, görevi kötüye kullanma ve haberleşmenin engellenmesi” suçlarından soruşturma başlatılarak dava açılması istenmişti.

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal da konuyu Meclis gündemine taşımıştı.