Ya dayak yiyen erkekler?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, CNNTürk'te katıldığı yayında, erkek sığınma evi açılmasından mağdur çocukların ruh sağlığı raporlarına ilişkin pek çok konudaki soruları yanıtladı..

Ya dayak yiyen erkekler?

Bu nasıl testtir?

“Yasalarla ilgili sorunlar konusunda bilim kurulu oluşturduk. Ruh sağlığı bozulmuş mu diye çocuğun Adli Tıp’tan rapor alması isteniyor. Allah için 15 yaşından küçük bir çocuk, toplu tecavüze uğramış, bu nasıl testtir? Rapor istenmesini doğru bulmuyoruz.”

Yeni öneriler var

“Bir de suç mağduru, suça itilmiş çocuklarımız var. Rehabilitasyon sistemimizi yeniden yapılandırıyoruz. Çocukları mahkeme ile karşı karşıya bırakmadan, arabuluculuk sistemi getireceğiz.”

Müdahil olacağız

“Bir şey daha yapıyoruz, 15 yaş altı çocuklarda bakanlık olarak müdahil oluyoruz. Hâkimin inisiyatifine kalmadan artık mazlumun yanında yer alacağız. Kadın sığınma evlerini çoğaltıyoruz. Belediye başkanları ya sahiplenecek ya da biz bu yasayı değiştiririz ve ceza verecek sistem getiririz.”

Erkeğe de koruma

“Ciddi anlamda başvurular geliyor. Biz erkeği de koruyoruz. Psikolojik şiddet nedeniyle çok ciddi manada erkeklerden telefon geliyor. ‘Mağdurum, beni evden uzaklaştırıyor’ diyor. Her bireyi değerlendirmek durumundayız, erkek mağduriyeti de görünüyor, erkek sığınma evi açacak şekilde sayıyı çıkartıyorum, böyle bir şey varsa, onu da açarız.”

Eşcinsel evlilik için denge şart

Bakan Fatma Şahin, konuşmasında eşcinsel evliliklerini şöyle değerlendirdi: “Hak, hukuk arama ve insan hakları konusunda, onların hak ve hukuklarını arayacağı bir sistemin revize edilmesini düşünüyoruz. Ben aynı zamanda muhafazakâr demokrat bir partinin aile bakanıyım. Aile değerlerini zayıflatacak, bozacak her tehlikeyi önleyecek görev de benim. Bu ikisini birbirinden ayırarak süreci yönetmemiz gerekiyor. Her ayrımcılığı reddedecek şekilde, 74 milyon birinci sınıf vatandaş ama aynı zamanda aile değerlerini de korumalıyız, bu denge için yolumuza devam edeceğiz.”