YILMAZ BEKTAŞ'IN KIZI İLKNAZ BEKTAŞ 70 MİLYON TL'YE MÜZAYEDEDEN İKİ ESER ALDI

Bir dönem İstanbul gece hayatında yaşadığı aşkları ile adını duyuran, dönemin ünlü playboylarından işadamı Yılmaz Bektaş'ın İlknaz Lauren Bektaş, Londra Sothebey's'de düzenlenen Modern ve Çağdaş Sanat Müzayedesi'ne katıldı.

YILMAZ BEKTAŞ'IN KIZI İLKNAZ BEKTAŞ 70 MİLYON TL'YE MÜZAYEDEDEN İKİ ESER ALDI

Ünlü koleksiyonerler ile yarışan Bektaş, İtalyan heykeltıraş Fontana ve Alman sanatçı Oehle'nin eserlerini 70 milyon TL'ye yakın bir fiyata aldı.

İşadamı Yılmaz Bektaş'ın kızı İlknaz Lauren Bektaş, Dursun Gündoğdu’nun kurucusu olduğu ‘DG Art Project’te ‘art dealer’ (sanat tüccarı) oldu.

Posta Gazetesi"nden Halil Kalmuk’un haberine göre, İlknaz geçenlerde Londra New Bond Street’te yer alan Sotheby’s’de düzenlenen, Avrupa rekorunun kırıldığı Modern ve Çağdaş Sanat Müzayedesi’ne ‘DG Art Project’i temsilen katıldı, dünyaca ünlü koleksiyonerler ile yarıştı.

İlknaz Bektaş, adını sakladığı sanat aşığı bir Türk iş insanı için İtalyan ressam ve heykeltıraş Lucio Fontana’nın eserini 1 milyon 800 bin euro (51 milyon 462 bin TL), Alman sanatçı Albert Oehle’nin tablosunu da 570 bin Euro’ya (16 milyon 296 bin TL) aldı.

24 yaşındaki İlknaz’ın bu başarısı hem iş dünyası hem sanat camiasında yankı uyandırdı.

Müzayede ile ilgili Halil Kalmuk’la konuşan Bektaş, şunları söyledi:

“Katıldığım en büyük müzayedeydi. Çok heyecanlandım, elim ayağım titredi. Herkes benim kim olduğumu merak etti. TV’lerde gördüğüm anlı şanlı koleksiyonerler, Londra’daki galeri sahipleri yanıma gelip büyük şaşkınlık içinde beni kutladı. Paha biçilmez ve unutulmaz bir andı”