Zeynep Mansur: "Sigara içene saygı duyamam"

Sevilen şarkıcı Zeynep Mansur, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zeynep Mansur: "Sigara içene saygı duyamam"

"Hayvanlar öldürülürken aşk acısı çok boş geliyor"

Zeynep Mansur'un Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'a verdiği röportajdan çarpıcı kesitler şöyle:

Artık aşka da aşk acısına da gülüp geçenler, komik bulanlar var. Siz hâlâ eski aşklar gibi aşklara inanıyor musunuz?

Aşk acısı, herkesin yaşadığı ve yaşaması gereken bir duygu. Komik bulanlara bir anlam veremiyorum. Hayatımızı renklendiren en önemli duygu. Sonsuz aşk olmadığı için, elbette bir gün acısı olacak. Biz de gerçek hayattaki hikayeleri anlattığımız için, şarkılarla aşkı anlatıyoruz. Eski aşklara inanmak istiyorum ben.

Biten ilişkinin ardından yas tutuyor musunuz mesela?

Eskiden yasın da yasını tutardım. (Gülüyor) Şimdi o günlere gülüyorum… Ne kadar saçma vakit harcamışım diye düşünüyorum. Elbette ki ayrılıklar üzücü ancak bu olgunlukla yas tutacak kadar birini önemseyeceğimi düşünmüyorum. Hayatta çok daha önemli konular var üzülmemiz gereken. Katledilen doğa gibi, katledilen hayvanlar gibi… Bu tür konular boş geliyor bana.

Geçen hafta sizi sahilde çöp toplarken gördüm. Görünürde hepimiz bu konularda hassasız ama bunu yapan az insana denk geliyoruz…

Her sabah altıda uyanıp yürüyüş yapıyorum ve hemen hemen her gün o plastikleri, cam şişeleri topluyorum. Yangınlara sebep olan, denizlerdeki hayvanları zehirleyen bu çöplerden ama en çok da sigara izmaritlerinden tiksiniyorum. Doğada en zor çözülebilen atıkların plastik ve sigara izmariti olduğunu bilseler, bu kadar fütursuzca sağa sola fırlatabilirler miydi, bilmiyorum. Sigara içen insanların, kendisini sevmediğini, dolayısıyla hayatta hiç kimseyi, yaşadıkları dünyayı da sevmediklerini sevemeyeceklerini düşünüyorum… Kendine bunu yapan birisine saygı duymam. Bilerek bir insan kendini nasıl zehirleyebilir? Haberlerde görmüştüm, adamın birinin bacağını kesmişler, hâlâ sigara içiyor. Bu sağlıklı bir ruh hali olamaz!

Sizin hiç değişmeyen model vücudunuza ne demeli? Demek çok dikkat ediyorsunuz gerçekten?

Genetik konusunda çok şanslıyım ancak bunun için çok emek veriyorum. Her gün sabah altıda kalkıp yürüyüş yapıyorum. Her gün 10.000 adım atmak için uğraşıyorum. Ayrıca bir süredir de sağlıklı beslenmek adına bir diyetisyenle çalışıyorum. Kilo benim hayattaki en büyük takıntılarımdan birisi. Hiçbir zaman kilo sorunum olmadı ancak olursa diye hep tetikteyim. Estetik kaygılarım elbette var. Sahneye çıktığım için dikkatliyim. Ancak bu işi yapmasam da yine böyle bir kadın olurdum. Ben hayata güzel bakarım ve her şeyi, herkesi, başta kendimi, güzel görmek isterim. Arkadaşlarıma da sürekli makyaj yapmasını, saçını fönletmesini, bakımlı olmasını söyler, uyarırım… Etrafımdaki herkes güzel olsun isterim.